Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Manitobaflütes

Boller

Ca. 18-20 min.

220 °C varmluft

7-12 timer

7 flutes

Ingredienser:

1 kg finsigtet manitoba hvedemel
850 g koldt vand
15 g gær
20 g salt


Pynt:
Blandede kerner f.eks. sesamfrø, græskarkerner, hørfrø, chiafrø.

Fremgangsmåde - Dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Derefter røres dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed. Lad igen dejen hvile i 5 min. og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød. Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

Fremgangsmåde - Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 °C. Vend dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud til passende stykker.
Rul til lange pølser og vend i kerner. Flutene bages straks i 14-18 min.