Klassisk focaccia
Ingredienser
- 200 g stenkværnet fintsigtet speltmel
- 300 g stenkværnet fintsigtet hvedemel eller Ølandshvedemel
- 15 g øko gær
- 10 g salt
- 10 g lyst rørsukker
- 50 g velsmagende olivenolie + ekstra til form og pensling af dejen
- Ca. 330 g vand
Pynt:
- Nåle fra 3-5 kviste frisk rosmarin
- Maldonsalt
Fremgangsmåde
Gæren smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og der blandes og æltes, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 °C ved almindelig varme.
Skrab dejen over i en bradepande som er smurt godt med olivenolie. Pres og tryk forsigtigt dejen flad (gerne ad to omgange med nogle minutters pause) så den til sidst fylder hele bradepanden i et jævnt lag – ca. 2 cm tykt. Efterhæv i 15-20 min.
Pensl dejens overflade med den resterende olivenolie, drys rosmarinnåle og saltflager på overfladen og bag focacciaen i 20-25 min. midt i ovnen.
Dejen kan også rulles ud til ca. 1 cm tykkelse, og udstikkes til små runde pizza-hapsere, som kan pyntes med f.eks. ovntørrede cherrytomater, oliven, pesto, løg, kartoffel, ruccola, ost, eller hvad du ellers ku’ have lyst til.
Køb produkterne

SPELTMEL – ØKOLOGISK – FINTSIGTET
36,00 kr. – 171,00 kr.
HVEDEMEL – ØKOLOGISK – FINTSIGTET
27,00 kr. – 128,00 kr.