Klassisk focaccia

Bagetid ca: Ca. 20-25 min.
Forberedelse: 2 timer
Temperatur: 200 °C varmluft
Antal: Ca. 1 bradepande

Ingredienser

  • 200 g stenkværnet fintsigtet speltmel
  • 300 g stenkværnet fintsigtet hvedemel eller Ølandshvedemel
  • 15 g øko gær
  • 10 g salt
  • 10 g lyst rørsukker
  • 50 g velsmagende olivenolie + ekstra til form og pensling af dejen
  • Ca. 330 g vand
Pynt:
  • Nåle fra 3-5 kviste frisk rosmarin
  • Maldonsalt

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og der blandes og æltes, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 °C ved almindelig varme. Skrab dejen over i en bradepande som er smurt godt med olivenolie. Pres og tryk forsigtigt dejen flad (gerne ad to omgange med nogle minutters pause) så den til sidst fylder hele bradepanden i et jævnt lag - ca. 2 cm tykt. Efterhæv i 15-20 min. Pensl dejens overflade med den resterende olivenolie, drys rosmarinnåle og saltflager på overfladen og bag focacciaen i 20-25 min. midt i ovnen. Dejen kan også rulles ud til ca. 1 cm tykkelse, og udstikkes til små runde pizza-hapsere, som kan pyntes med f.eks. ovntørrede cherrytomater, oliven, pesto, løg, kartoffel, ruccola, ost, eller hvad du ellers ku’ have lyst til.

Klassisk focaccia

Bagetid ca: Ca. 20-25 min.
Forberedelse: 2 timer
Temperatur: 200 °C varmluft
Antal: Ca. 1 bradepande

Ingredienser

  • 200 g stenkværnet fintsigtet speltmel
  • 300 g stenkværnet fintsigtet hvedemel eller Ølandshvedemel
  • 15 g øko gær
  • 10 g salt
  • 10 g lyst rørsukker
  • 50 g velsmagende olivenolie + ekstra til form og pensling af dejen
  • Ca. 330 g vand

Pynt:

  • Nåle fra 3-5 kviste frisk rosmarin
  • Maldonsalt

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og der blandes og æltes, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 °C ved almindelig varme.
Skrab dejen over i en bradepande som er smurt godt med olivenolie. Pres og tryk forsigtigt dejen flad (gerne ad to omgange med nogle minutters pause) så den til sidst fylder hele bradepanden i et jævnt lag – ca. 2 cm tykt. Efterhæv i 15-20 min.
Pensl dejens overflade med den resterende olivenolie, drys rosmarinnåle og saltflager på overfladen og bag focacciaen i 20-25 min. midt i ovnen.

Dejen kan også rulles ud til ca. 1 cm tykkelse, og udstikkes til små runde pizza-hapsere, som kan pyntes med f.eks. ovntørrede cherrytomater, oliven, pesto, løg, kartoffel, ruccola, ost, eller hvad du ellers ku’ have lyst til.