Fuldkornsboller med spelt

TIL CA. 20-24 STYKKER

Tilberedningstid: 8-12 timer

Bagetid/temperatur: 220°C i ca. 14-18 minutter

Dej:

800 g fintsigtet speltmel

200 g fuldkorns speltmel

20 g gær

800 g koldt vand

20 g salt

 

Fremgangmåde dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed

indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Rør derefter dejen i ca. 3 min ved mellem hastighed.

Lad dejen hvile i 5 min. tilsæt så salt og rør ved mellem hastighed i 3 min. til dejen er glad og blød.

Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

 

Fremgangsmåde dag 2:

Forvarm ovnen til 220°C. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen og vendes ud på bordet og udstikkes. Dejen vendes i kerner og bages i 14-18 min.

Fuldkornsboller