Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Fuldkornsboller med spelt

Fuldkornsboller

14-18 min.

220 °C varmluft 

8-12 timer

20-24 stk.

Ingredienser:

800 g fintsigtet speltmel
200 g fuldkorns speltmel
20 g gær
800 g koldt vand
20 g salt

Fremgangsmåde - Dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Rør derefter dejen i ca. 3 min. ved mellem hastighed.
Lad dejen hvile i 5 min. tilsæt så salt og rør ved mellem hastighed i 3 min. til dejen er glad og blød. Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

Fremgangsmåde - Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 °C. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen og vendes ud på bordet og udstikkes. Dejen vendes i kerner og bages i 14-18 min.