Eftermiddagsboller

Giver ca. 24 boller.
Dejen er velegnet både til æltning i hånd og med maskine.

Dej:
150 g fuldkornsrugmel
100 g fuldkornsspeltmel
200 g fintsigtet Ølandshvedemel
550 g fintsigtet speltmel
250 g yoghurt naturel
Ca. 550 g vand
20 g øko gær 
20 g salt

Gæren smuldres fint i melet, yoghurt og vand tilsættes, og dejen blandes og æltes et par minutter. Tilsæt salt og ælt dejen til den er blank og smidig. Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen et lunt sted tildækket med et viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager et par timer afhængigt af temperaturen i dit køkken.

Bollerne:
Forvarm ovnen til 240 grader varmluft.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Fold og form den forsigtigt til en pølse. Del den i to lige store stykker og del derefter hver halvdel på den lange led så du ender med at have fire "strimler". Del hver strimmel i 6 stykker med din dejskraber, så du ender med at have 24 stykker. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hvile i 10-20 min. inden du sætter dem i ovnen.
Drys evt. med lidt mel eller solsikkekerner.

Sæt pladerne i ovnen og smid 1 dl kogende vand ind i bunden af ovnen eller sprøjt samme mængde vand ind i ovnen med en sprayflaske.
Bag bollerne i 10 min. Vend så pladerne og bag videre i yderligere ca. 8-10 min. til bollerne er gyldne.

Afkøles på bagerist, og nydes til eftermiddagskaffe/-te med gode venner, skønne børn og familie.