×

Eftermiddagsboller

  Bagetid: ca. 20 min
 Temperatur: 240 °C varmluft
 Forberedelse: 3-4 timer
 Antal: ca. 24 stk

Ingredienser

  • 150 g fuldkornsrugmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g fintsigtet Ølandshvedemel
  • 550 g fintsigtet speltmel
  • 250 g yoghurt naturel
  • Ca. 550 g vand
  • 20 g øko gær
  • 20 g salt

Fremgangsmåde

Gæren smuldres fint i melet, yoghurt og vand tilsættes, og dejen blandes og æltes et par minutter. Tilsæt salt og ælt dejen til den er blank og smidig. Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen et lunt sted tildækket med et viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager et par timer afhængigt af temperaturen i dit køkken.

Forvarm ovnen til 240 °C varmluft.
Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Fold og form den forsigtigt til en pølse. Del den i to lige store stykker og del derefter hver halvdel på den lange led så du ender med at have fire “strimler”. Del hver strimmel i 6 stykker med din dejskraber, så du ender med at have 24 stykker. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hvile i 10-20 min. inden du sætter dem i ovnen.
Drys evt. med lidt mel eller solsikkekerner.

Sæt pladerne i ovnen og smid 1 dl kogende vand ind i bunden af ovnen eller sprøjt samme mængde vand ind i ovnen med en sprayflaske.
Bag bollerne i 10 min. Vend så pladerne og bag videre i yderligere ca. 8-10 min. til bollerne er gyldne.

Afkøles på bagerist, og nydes til eftermiddagskaffe/-te med gode venner, skønne børn og familie.