Focaccia med spelt

 

 

TIL ET STORT BRØD ELLER 20-24 STYKKER

Tilberedningstid: 8-12 timer

Bagetid/temperatur: 220°C i ca. 18-20 minutter

Dej

1000 g finsigtet speltmel
850 g koldt vand
15 g gær
20 g salt

 

Fyld

Olivenolie

Havsalt

Oliven, tranebær eller soltørret tomat

Fremgangmåde dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet.

Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min.

Rør derefter dejen i ca. 3 min. ved  mellem hastighed. Lad igen dejen hvile i 5 min. tilsæt så salt og fyld og

rør ved mellem hastighed i 3 min. til dejen er glat og blød. Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

 

Fremgangsmåde dag 2:

Læg dejen i en oliesmurt form eller bradepande. Lad dejen efterhæve i en time til dobbelt størrelse, mens ovnen

forvarmes til 220°C. Hæld lidt olivenolie over dejen, fordel fyldet og drys med havsalt. Lav fordybninger med fingrene og bag i 18 til 20 min.

 

 

Focaccia med spelt

 

 

Focaccia med spelt

 

 

.