Manitobaflütes

Bagetid ca: ca. 18-20 min.
Forberedelse: 7-12 timer
Temperatur: 220° varmluft
Antal: 7 flutes

Ingredienser

  • 1 kg finsigtet manitoba hvedemel
  • 850 g koldt vand
  • 15 g gær
  • 20 g salt
Pynt: Blandede kerner f.eks. sesamfrø, græskarkerner, hørfrø, chiafrø.

Sådan gør du

Fremgangsmåde - dag 1: Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Derefter røres dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed. Lad igen dejen hvile i 5 min. og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød. Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer. Fremgangsmåde - dag 2: Forvarm ovnen til 220 °C. Vend dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud til passende stykker. Rul til lange pølser og vend i kerner. Flutene bages straks i 14-18 min.

Manitobaflütes

Bagetid ca: ca. 18-20 min.
Forberedelse: 7-12 timer
Temperatur: 220° varmluft
Antal: 7 flutes

Ingredienser

  • 1 kg finsigtet manitoba hvedemel
  • 850 g koldt vand
  • 15 g gær
  • 20 g salt

Pynt:
Blandede kerner f.eks. sesamfrø, græskarkerner, hørfrø, chiafrø.

Sådan gør du

Fremgangsmåde – dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Derefter røres dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed. Lad igen dejen hvile i 5 min. og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød. Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

Fremgangsmåde – dag 2:

Forvarm ovnen til 220 °C. Vend dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud til passende stykker. Rul til lange pølser og vend i kerner. Flutene bages straks i 14-18 min.