Yoghurtbrød
Bagetid: 14-18 min.
Temperatur: 220 °C varmluft
Forberedelse: 18-20 timer
Antal: Ca. 25 stk. eller 2 brød
Ingredienser
- 150 g fuldkornsrugmel
- 100 g fuldkornsspeltmel
- 200 g fintsigtet Ølandshvedemel
- 550 g fintsigtet speltmel
- 250 g yoghurt naturel
- Ca. 550 g vand
- 20 g øko gær
- 20 g salt
Fremgangsmåde
Dag 1:
1. Bland vand, gær, yoghurt og alt melet
2. Bland til grødet konsistens og lad dejen hvile i 30 min. (autolyse)
3. Ælt dejen på røremaskine i 2-3 min. ved høj hastighed
4. Lad dejen hvile endnu 5 min. og tilsæt salt
5. Ælt dejen igen i 1-2 min. ved mellem hastighed
6. Derefter kom dejen i en olie smurt bøtte og lad dejen fermentere 6-8 timer på bordet
7. I løbet af fermenteringen foldes dejen 3-5 gange
8. Derefter sættes dejen på køl i min 8-12 timer
Dag 2:
1. Dagen efter hældes dejen ud på et meldrysset bord og hakkes op i passende brød eller stykker
(stykkerne kan vendes i fuldkorns mel, frø eller kerner)
2. Bag i forvarmet ovn på 220 °C varmluft i ca. 14-18 min.
Køb produkterne

RUGMEL – ØKOLOGISK – FULDKORN
27,00 kr. – 128,25 kr.1000g - 5000g - • 27,00 kr.
Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden 
SPELTMEL – ØKOLOGISK – FULDKORN
33,00 kr. – 159,00 kr.1000g - 5000g - • 33,00 kr.
Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden 
ØLANDSHVEDEMEL – ØKOLOGISK – FINTSIGTET (RESTORDRE)
32,00 kr. – 152,00 kr.1000g - 5000g - • 32,00 kr.
Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden 
SPELTMEL – ØKOLOGISK – FINTSIGTET
36,00 kr. – 171,00 kr.1000g - 5000g - • 36,00 kr.
Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden