Yoghurtbrød




Ingredienser
- 150 g fuldkornsrugmel
- 100 g fuldkornsspeltmel
- 200 g fintsigtet Ølandshvedemel
- 550 g fintsigtet speltmel
- 250 g yoghurt naturel
- Ca. 550 g vand
- 20 g øko gær
- 20 g salt
Fremgangsmåde
Dag 1:
1. Bland vand, gær, yoghurt og alt melet
2. Bland til grødet konsistens og lad dejen hvile i 30 min. (autolyse)
3. Ælt dejen på røremaskine i 2-3 min. ved høj hastighed
4. Lad dejen hvile endnu 5 min. og tilsæt salt
5. Ælt dejen igen i 1-2 min. ved mellem hastighed
6. Derefter kom dejen i en olie smurt bøtte og lad dejen fermentere 6-8 timer på bordet
7. I løbet af fermenteringen foldes dejen 3-5 gange
8. Derefter sættes dejen på køl i min 8-12 timer
Dag 2:
1. Dagen efter hældes dejen ud på et meldrysset bord og hakkes op i passende brød eller stykker
(stykkerne kan vendes i fuldkorns mel, frø eller kerner)
2. Bag i forvarmet ovn på 220 °C varmluft i ca. 14-18 min.