Lyst brød, glutenfrit

Økologisk glutenfri brødblanding.
Tilsæt kun gær, olie og vand til posens indhold.
Dejen rækker til 1 lyst brød eller 10 boller.
 

ØKO. GLUTENFRIT- LYST BRØD

- KØB I WEBSHOP - klik her


Næringsindhold pr. 100 g

Energi: 1465 kJ / 346 kcal
Fedt i alt: 2,9 g
Mættede fedtsyrer: 0,62 g
Enkeltumættede fedtsyrer: 0,73 g
Flerumættede fedtsyrer: 1,42 g 
Kulhydrat i alt: 69,9 g 
Sukkerarter: 6,7 g 
Kostfibre: 6,5 g
Protein: 6,9 g 
Salt: 1,5 g

Ingredienser
Økologisk majsstivelse - økologisk rismel - økologisk sojamel - økologisk dextrose - økologisk boghvedemel - 
fortykningsmiddel (xanthangummi) - salt 

Allergener
Soja

Lyst brød - sådan gør du
450 g ØKO. GLUTENFRIT - Lyst brød
15 g gær
360 g lunkent vand eller mælk
15 - 20 g olie eller smør
10 g honning (kan udelades)

Tilsæt gær, honning, olie og brødblanding til den lune væske, og rør det hele grundigt sammen. Dejens konsistens er først som blød grød, der efterfølgende hurtigt bliver stiv. Fordel dejen i en velsmurt 2-liters bageform. Drys evt. oversiden med solsikkefrø. Du kan også fugte hænderne og forme dejen til 10 boller, drys evt. med birkes. Lad brød eller boller hæve lunt under klæde i ca. 1 time. Forvarm ovnen til 220 grader, og bag brødet i ca. 60 min. Bollerne bages i ca. 25 min. Afkøl det færdige bagværk på en rist. Vi anbefaler, at du først skærer i brødet, når det er næsten helt afkølet. Velbekomme!

TIP
Vil du have et brød med endnu mere smag og bid, kan den
lyse brødblanding tilsættes 90 g blandede frø, f.eks. solsikke og Chiafrø, og 50 g ekstra vand. Forlæng brødets bagetid med ca. 10-15 min.

DATABLAD