Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Sønderjysk rugbrød

Ca. 65 min.

175 °C varmluft

12-16 timer

2 rugbrød

Ingredienser:

50 g surdej på rug eller rugsur find vejledning her

700 g vand

65 g maltsirup

465 g fuldkornsrugmel

150 g fuldkorns-Ølandshvedemel

10 g gær

20 g salt

Fremgangsmåde:

Rør surdej og gær sammen med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør på maskine i 10 min.

Fordel dejen i to 1-liters forme eller på plade. Lad dejen hæve på køl i 12-16 timer.

Bag brødene i ca. 65 min. ved 175 °C. Kernetemperaturen skal være 96 °C.

 

Efter bagning tages brødene straks ud af formene og damper af. Lad brødene stå køligt i ca. 2 timer inden der skæres af dem.