Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Sønderjysk rugbrød

2 sønderjyske rugbrød

Tilberedningstid: 12-16 timer

Bagetid/temperatur: 65 minutter i v/175°C 

Ingredienser:

50 g surdej på rug eller rugsur - find vejledning her

700 g vand

65 g maltsirup

465 g fuldkornsrugmel

150 g fuldkorns-Ølandshvedemel

10 g gær

20 g salt

 

Fremgangmåde:

 

Rør surdej og gær sammen med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør på maskine i 10 min.

Fordel dejen i 2 1 liters forme eller på plade. Lad dejen hæve på køl i 12-16 timer.

Bag brødene i ca. 65 min v/175 °C. Kernetemperaturen skal være 96°C.

 

Efter bagning tages brødene straks ud af formene og damper af. Lad brødene stå køligt i ca. 2 timer inden der skæres af dem.

Denne side venter på at blive opdateret.