Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Kernebrød - Langtidshævet

Kernebrød

Brød: 25-30 min.
Boller: 15-20 min.

Brød: 200 °C
Boller: 180 °C

24 timer

2 brød eller
12-14 stk.

Ingredienser:

Dej - dag 1:
130 g koldt vand
50 g
knækket rug
25 g solsikkekerner
20 hørfrø

25 græskarkerner
10 g salt
Sættes i blød natten over

 

Dej - dag 2:
Hele iblødsætningen
450 g finsigtet ølandshvede
10 g gær (tilsæt 20 g ekstra gær, hvis du ikke vil langtidshæve brødet)
130 g kærnemælk
120 g vand

Fremgangsmåde:

Opløs gær i koldt vand og kærnemælk tilsæt melet og iblødsætningen. rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Rør dejen i ca. 6 min ved mellem hastighed.
Lad igen dejen hvile i 5 min. i skålen, og tilsæt så salt og kør yderligere ved mellem hastighed i 5 min. til dejen er glat og blød. Dejen stilles på køl natten over (mindst 6 timer) eller hæver til dobbelt størrelse på køkkenbordet, hvis der er tilføjet ekstra gær.
 

Til brød
Del dejen i 2 store boller og hæv til dobbelt størrelse på bagepladen.
Snit dejen og bag ved 220 °C i 25-30 min.
 

Til stykker
Udstik dejen i 12-14 stykker og hæv til dobbelt størrelse på bagepladen. Bag ved 220 °C i 12-14 min.