15-20 min.
220 °C varmluft
2 ½ time
Ca. 30 stk.
Ingredienser:
500 g fintsigtet rugmel
625 g fintsigtet manitobamel
60 g honning
100 g solsikkekerner
20 g salt
50 g gær
900 g koldt vand
75 g olie
25 g maltsirup
Pynt:
Chiafrø som drys
Fremgangsmåde:
Gær opløses i koldt vand, honning og maltsirup. Tilsæt alle de tørre ingredienser på én gang og dejen røres på maskine i ca. 5 min. ved lav hastighed, derefter tilsættes olie, og der røres yderligere 15 min. ved medium hastighed, til dejen er glat.
Det er vigtigt, at dejens temperatur ikke bliver for varm/høj, hvorfor det er også er vigtigt at bruge koldt vand. Dejen skal have konsistens som grød.
Dejen skrabes ud på et meldrysset bord. Dæk dejen til og lad den hvile i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Derefter drysses der med mel på toppen af dejen, og den udstikkes i portionsstykker. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 25-30 min. på pladen.
Drys evt. med chiafrø. Bages ved 220 °C i ca. 15-20 min.