Grødstykker med rug

TIL CA. 30 STYKKER

Tilberedningstid: 2½ time

Bagetid/temperatur: 220°C i ca. 15-20 minutter

 

Dej:

500 g fintsigtet rugmel
625 g fintsigtet manitobamel
60 g honning
100 g solsikkekerner
20 g salt
50 g gær
900 g koldt vand
75 g olie
25 g maltsirup

 

Pynt:

Chiafrø som drys

 

Fremgangsmåde:

Gær opløses i koldt vand, honning og maltsirup.

Tilsæt alle de tørre ingredienser på én gang og dejen røres på maskine i ca. 5 min. ved lav hastighed, derefter tilsættes olie, og der røres yderligere 15 min. ved medium hastighed, til dejen er glat. Det er vigtigt, at dejens temperatur ikke bliver for varm/høj, hvorfor det er også er vigtigt at bruge koldt vand. Dejen skal have konsistens som grød.

 

Dejen skrabes ud på et meldrysset bord. Dæk dejen til og lad den hvile i ca. 1 time ved stuetemperatur.

 

Derefter drysses der med mel på toppen af dejen, og den udstikkes i portionsstykker.
Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 25-30 min. på pladen.

Drys evt. med chiafrø. Bages ved 220 grader varmluft i ca. 15-20 min.

Grødstykker