Grødstykker med rug

Bagetid ca: 15-20 min.
Forberedelse: 2 ½ time
Temperatur: 220 °C varmluft
Antal: Ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 500 g fintsigtet rugmel
  • 625 g fintsigtet manitobamel
  • 60 g honning
  • 100 g solsikkekerner
  • 20 g salt
  • 50 g gær
  • 900 g koldt vand
  • 75 g olie
  • 25 g maltsirup
Pynt: Chiafrø som drys

Fremgangsmåde

Gær opløses i koldt vand, honning og maltsirup. Tilsæt alle de tørre ingredienser på én gang og dejen røres på maskine i ca. 5 min. ved lav hastighed, derefter tilsættes olie, og der røres yderligere 15 min. ved medium hastighed, til dejen er glat. Det er vigtigt, at dejens temperatur ikke bliver for varm/høj, hvorfor det er også er vigtigt at bruge koldt vand. Dejen skal have konsistens som grød. Dejen skrabes ud på et meldrysset bord. Dæk dejen til og lad den hvile i ca. 1 time ved stuetemperatur. Derefter drysses der med mel på toppen af dejen, og den udstikkes i portionsstykker. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 25-30 min. på pladen. Drys evt. med chiafrø. Bages ved 220 °C i ca. 15-20 min.

Grødstykker med rug

Bagetid ca: 15-20 min.
Forberedelse: 2 ½ time
Temperatur: 220 °C varmluft
Antal: Ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 500 g fintsigtet rugmel
  • 625 g fintsigtet manitobamel
  • 60 g honning
  • 100 g solsikkekerner
  • 20 g salt
  • 50 g gær
  • 900 g koldt vand
  • 75 g olie
  • 25 g maltsirup

Pynt:
Chiafrø som drys

Fremgangsmåde

Gær opløses i koldt vand, honning og maltsirup. Tilsæt alle de tørre ingredienser på én gang og dejen røres på maskine i ca. 5 min. ved lav hastighed, derefter tilsættes olie, og der røres yderligere 15 min. ved medium hastighed, til dejen er glat.
Det er vigtigt, at dejens temperatur ikke bliver for varm/høj, hvorfor det er også er vigtigt at bruge koldt vand. Dejen skal have konsistens som grød.
Dejen skrabes ud på et meldrysset bord. Dæk dejen til og lad den hvile i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Derefter drysses der med mel på toppen af dejen, og den udstikkes i portionsstykker. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 25-30 min. på pladen.

Drys evt. med chiafrø. Bages ved 220 °C i ca. 15-20 min.