Alsisk bondebrød

Giver 2 brød.

Ingredienser:
100 g fuldkornsrugmel
200 g fuldkornsspeltmel
550 g fintsigtet speltmel
10 g gær
10 g salt
1 spsk. honning
50 g olie
50 g kerner af hvad man har lyst til - jeg brugte solsikkekerner
300 g kærnemælk
Ca. 300 g vand

Gæren smuldres fint i melet, og de resterende ingredienser tilsættes; først de tørre, så de våde. Der æltes godt og grundigt, indtil dejen føles lækker, sej og smidig i hånden. Når jeg ælter på maskine, får dejen ca. 7 min.

Dejen sættes til hævning et køligt sted i 8-12 timer. Derefter formes den til to brød, der efterhæver på bagepladen på bagepapir (eller i en meldrysset hævekurv) til næsten dobbelt størrelse. Jeg forvarmer ovnen til 230 grader, drysser mel over brødene, ridser dem en enkelt gang på langs, sætter dem i ovnen og fylder ovnrummet med vand fra en sprayflaske.
Jeg skynder mig at lukke, og skruer ned til 200 grader, og lader brødet bage i ca. 35 min.