Alsisk bondebrød
Ingredienser
- 100 g fuldkornsrugmel
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 550 g fintsigtet speltmel
- 10 g gær
- 10 g salt
- 1 spsk. honning
- 50 g olie
- 50 g kerner af hvad man har lyst til – jeg brugte solsikkekerner
- 300 g kærnemælk
- Ca. 300 g vand
Fremgangsmåde
Gæren smuldres fint i melet, og de resterende ingredienser tilsættes; først de tørre, så de våde. Der æltes godt og grundigt, indtil dejen føles lækker, sej og smidig i hånden. Når jeg ælter på maskine, får dejen ca. 7 min.
Dejen sættes til hævning et køligt sted i 8-12 timer. Derefter formes den til to brød, der efterhæver på bagepladen på bagepapir (eller i en meldrysset hævekurv) til næsten dobbelt størrelse.
Jeg forvarmer ovnen til 230 °C drysser mel over brødene, ridser dem en enkelt gang på langs, sætter dem i ovnen og fylder ovnrummet med vand fra en sprayflaske.
Jeg skynder mig at lukke, og skruer ned til 200 °C og lader brødet bage i ca. 35 min.
Køb produkterne
![fuldkornsrugmel økologisk](https://skaertoft.dk/wp-content/uploads/2021/03/Oekologisk-Rugmel-Fuld-1-kg-Front-300x300.png)
RUGMEL – ØKOLOGISK – FULDKORN
27,00 kr. – 128,25 kr.![økologisk fuldkornsspeltmel](https://skaertoft.dk/wp-content/uploads/2021/03/Speltmel-fuld-1-kg-fuldkorn-front-_WEB-300x300.png)
SPELTMEL – ØKOLOGISK – FULDKORN
33,00 kr. – 159,00 kr.![fintsigtet stenkværnet speltmel](https://skaertoft.dk/wp-content/uploads/2021/03/Speltmel-Fin-1-kg-Hoejre_WEB-300x300.png)