Alsisk bondebrød
Bagetid ca: Ca. 35 min.
Forberedelse: 13 timer
Temperatur: 200 °C varmluft
Antal: 2 brød
Ingredienser
- 100 g fuldkornsrugmel
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 550 g fintsigtet speltmel
- 10 g gær
- 10 g salt
- 1 spsk. honning
- 50 g olie
- 50 g kerner af hvad man har lyst til – jeg brugte solsikkekerner
- 300 g kærnemælk
- Ca. 300 g vand
Fremgangsmåde
Gæren smuldres fint i melet, og de resterende ingredienser tilsættes; først de tørre, så de våde. Der æltes godt og grundigt, indtil dejen føles lækker, sej og smidig i hånden. Når jeg ælter på maskine, får dejen ca. 7 min.
Dejen sættes til hævning et køligt sted i 8-12 timer. Derefter formes den til to brød, der efterhæver på bagepladen på bagepapir (eller i en meldrysset hævekurv) til næsten dobbelt størrelse.
Jeg forvarmer ovnen til 230 °C drysser mel over brødene, ridser dem en enkelt gang på langs, sætter dem i ovnen og fylder ovnrummet med vand fra en sprayflaske.
Jeg skynder mig at lukke, og skruer ned til 200 °C og lader brødet bage i ca. 35 min.