Alsisk bondebrød

Bagetid ca: Ca. 35 min.
Forberedelse: 13 timer
Temperatur: 200 °C varmluft
Antal: 2 brød

Ingredienser

  • 100 g fuldkornsrugmel
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 550 g fintsigtet speltmel
  • 10 g gær
  • 10 g salt
  • 1 spsk. honning
  • 50 g olie
  • 50 g kerner af hvad man har lyst til – jeg brugte solsikkekerner
  • 300 g kærnemælk
  • Ca. 300 g vand

 

Fremgangsmåde

Gæren smuldres fint i melet, og de resterende ingredienser tilsættes; først de tørre, så de våde. Der æltes godt og grundigt, indtil dejen føles lækker, sej og smidig i hånden. Når jeg ælter på maskine, får dejen ca. 7 min.
Dejen sættes til hævning et køligt sted i 8-12 timer. Derefter formes den til to brød, der efterhæver på bagepladen på bagepapir (eller i en meldrysset hævekurv) til næsten dobbelt størrelse.

Jeg forvarmer ovnen til 230 °C drysser mel over brødene, ridser dem en enkelt gang på langs, sætter dem i ovnen og fylder ovnrummet med vand fra en sprayflaske.
Jeg skynder mig at lukke, og skruer ned til 200 °C og lader brødet bage i ca. 35 min.