Specier med citron og rosmarin

 

Giver ca. 50 specier

Tilberedningstid: 4 timer (gerne natten over)

Bagetid/temperatur: 185°C i ca. 10-12 minutter

 

Dej:

175 g Stenkværnet Kagemel

75 g smør

75 g lyst rørsukker

25 g flormelis

1/2 æg

1/2 spsk frisk rosmarin

Skal fra 1/2 citron

5 g bagepulver

Et lille snip havsalt

 

Fremgangsmåde

Smørret gøres blødt (stuetemperatur) og piskes luftigt med rørsukker og flormelis.

Tilsæt æg og pisk godt.

Bland mel og bagepulver godt sammen og tilsæt derefter citronskal og rosmarin.

Vend alle ingredienserne sammen i smørmassen.

Rul dejen til en pølse på ca. 3 cm i diameter. Film den stramt og læg den på køl - gerne natten over.

 

Forvarm ovnen til 185 grader. Skær dejen i tynde skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir,

Bag i ca. 10-12 min. til småkagerne er svagt lysebrune.

Afkøl på rist.