Specier med citron og rosmarin

Bagetid ca: Ca. 20-23 min.
Forberedelse: 4 timer (gerne natten over)
Temperatur: 185 °C varmluft
Antal: Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • 175 g Stenkværnet Kagemel
  • 75 g smør
  • 75 g lyst rørsukker
  • 25 g flormelis
  • ½ æg
  • ½ spsk. frisk rosmarin
  • Skal fra ½ citron
  • 5 g bagepulver
  • Et lille snip havsalt

Fremgangsmåde

Smørret gøres blødt (stuetemperatur) og piskes luftigt med rørsukker og flormelis. Tilsæt æg og pisk godt. Bland mel og bagepulver godt sammen og tilsæt derefter citronskal og rosmarin. Vend alle ingredienserne sammen i smørmassen. Rul dejen til en pølse på ca. 3 cm i diameter. Film den stramt og læg den på køl - gerne natten over. Forvarm ovnen til 185 °C. Skær dejen i tynde skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10-12 min. til småkagerne er svagt lysebrune. Afkøl herefter på rist.

Specier med citron og rosmarin

Bagetid ca: Ca. 20-23 min.
Forberedelse: 4 timer (gerne natten over)
Temperatur: 185 °C varmluft
Antal: Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • 175 g Stenkværnet Kagemel
  • 75 g smør
  • 75 g lyst rørsukker
  • 25 g flormelis
  • ½ æg
  • ½ spsk. frisk rosmarin
  • Skal fra ½ citron
  • 5 g bagepulver
  • Et lille snip havsalt

Fremgangsmåde

Smørret gøres blødt (stuetemperatur) og piskes luftigt med rørsukker og flormelis. Tilsæt æg og pisk godt. Bland mel og bagepulver godt sammen og tilsæt derefter citronskal og rosmarin. Vend alle ingredienserne sammen i smørmassen. Rul dejen til en pølse på ca. 3 cm i diameter. Film den stramt og læg den på køl – gerne natten over.

Forvarm ovnen til 185 °C. Skær dejen i tynde skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10-12 min. til småkagerne er svagt lysebrune. Afkøl herefter på rist.