×

Små citronbrød

  Bagetid: Ca. 15 min.
 Temperatur: 220 °C varmluft
 Forberedelse: 2 timer
 Antal: 12-16 stk.

Ingredienser

  • 425 g stenkværnet fintsigtet spelt- eller Ølandshvedemel
  • 75 g stenkværnet fuldkornsrugmel
  • 10 g gær
  • 10 g salt
  • Ca. 350 g (ca. 3 ½ dl) lunkent vand
  • Revet skal af en citron

Pynt:
Majsgryn

Fremgangsmåde

De to meltyper blandes, gæren smuldres fint i melet, og salt, citronskal og vand tilsættes. Dejen æltes, til den er blank og smidig, og hæver herefter til dobbelt størrelse.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Afgas den ganske let, og fold og form den til en pølse med en diameter på ca. 7 cm. Fugt håndfladerne i lidt olie, fordel olien på dejens overflade og tril den i majsgryn, så de dækker pølsen hele vejen rundt.
Del dejen med enkle snit med en metaldejskraber i 2-3 cm tykke skiver. Sæt skiverne på bagepladen med en af de rene snitflader opad. Dæk med klæde og efterhæv de små brød til næsten dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 250 °C varmluft. Fyld ovnen med vand fra en sprayflaske. Sæt pladen med brødene ind på midterste ribbe. Spray vand ind over brødene og dæmp straks temperaturen til 220 °C. Citronbrødene skal bage i ca. 15 min.

image_print

Køb produkterne