Hindbærsnitter

GIVER CA. 36  stk

Dej:
565 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
420 g smør

300 g sukker

90 g mandelmel

4 g bagepulver

10 g vaniljesukker

 2 æg


Fyld, pensling og pynt:
450 g hindbærmarmelade
1 æg og lidt vand til pensling
Rørsukker/glasur og evt. frysetørret hindbær som pynt


Fremgangsmåde:

De tørre ingredienser køres grundigt sammen med koldt smør, indtil dejen er ensartet. Herefter tilsættes æggene.

 

Dejen æltes let og deles i 2 lige store klumper. Form dem til rektangler og rul dem ud til samme mål som en bageplade.


Læg den ene udrullede dej på en let fedtet bageplade. Fordel hindbærmarmelade i et jævnt lag ca. 1/2 cm fra kanten.Læg herefter ”toppen” på, ved at rulle dejen forsigtigt rundt om rullepinden/kagerullen og derefter rulle den af på ovenpå hindbærmarmeladen.


Prik dejen, pensl med æg rørt med lidt vand. Dejen kan drysses med rørsukker lige inden den kommer i ovnen. Så er det ikke nødvendigt, at lægge glasur på efterfølgende

 

Bag den ved 180 grader i ca. 25 min. til den er gylden og sprød.



 

                 

Denne side venter på at blive opdateret.