Hindbærsnitter
Ingredienser
- 565 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
- 420 g smør
- 300 g sukker
- 90 g mandelmel
- 4 g bagepulver
- 10 g vaniljesukker
- 2 æg
Fyld, pensling og pynt:
- 450 g hindbærmarmelade
- 1 æg og lidt vand til pensling
- Rørsukker/glasur og evt. frysetørret hindbær som pynt
Fremgangsmåde
De tørre ingredienser køres grundigt sammen med koldt smør, indtil dejen er ensartet. Herefter tilsættes æggene. Dejen æltes let og deles i 2 lige store klumper. Form dem til rektangler og rul dem ud til samme mål som en bageplade.
Læg den ene udrullede dej på en let fedtet bageplade. Fordel hindbærmarmelade i et jævnt lag ca. ½ cm fra kanten. Læg herefter ”toppen” på, ved at rulle dejen forsigtigt rundt om rullepinden/kagerullen og derefter rulle den af på ovenpå hindbærmarmeladen.
Prik dejen, pensl med æg rørt med lidt vand. Dejen kan drysses med rørsukker lige inden den kommer i ovnen. Så er det ikke nødvendigt, at lægge glasur på efterfølgende.
Bag den ved 180 °C i ca. 25 min. til den er gylden og sprød.