Hindbærsnitter

Bagetid ca: Ca. 25 min.
Forberedelse: 1 time
Temperatur: 80 °C varmluft
Antal: Ca. 36 stk.

Ingredienser

  • 565 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
  • 420 g smør
  • 300 g sukker
  • 90 g mandelmel
  • 4 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 2 æg

Fyld, pensling og pynt:

  • 450 g hindbærmarmelade
  • 1 æg og lidt vand til pensling
  • Rørsukker/glasur og evt. frysetørret hindbær som pynt

Fremgangsmåde

De tørre ingredienser køres grundigt sammen med koldt smør, indtil dejen er ensartet. Herefter tilsættes æggene. Dejen æltes let og deles i 2 lige store klumper. Form dem til rektangler og rul dem ud til samme mål som en bageplade.
Læg den ene udrullede dej på en let fedtet bageplade. Fordel hindbærmarmelade i et jævnt lag ca. ½ cm fra kanten. Læg herefter ”toppen” på, ved at rulle dejen forsigtigt rundt om rullepinden/kagerullen og derefter rulle den af på ovenpå hindbærmarmeladen.

Prik dejen, pensl med æg rørt med lidt vand. Dejen kan drysses med rørsukker lige inden den kommer i ovnen. Så er det ikke nødvendigt, at lægge glasur på efterfølgende.
Bag den ved 180 °C i ca. 25 min. til den er gylden og sprød.