Græskartærte

Tilberedningstid: 2½ time

Bagetid/temperatur: 170°C i ca. 50 minutter

 

Tærtebund:

260 g kagemel eller finsigtet hvedemel

40 g sukker

½​​​​ tsk vanilje sukker

½ dl vand

125 g koldt smør

 

Græskarfyld

350 g græskarpuré (en mellemstor hokkaido)

3 æg

45 g brun farin

1 dåse kondenseret mælk

1 tsk kanel

1 tsk ingefær, gerne friskrevet

½ tsk muskat, gerne friskrevet

½ tsk kardemomme

1 knivspids allehånde

1 knivspids salt

 

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Mel, sukker, vaniljesukker blandes i en skål. Det kolde smør skæret i mindre stykker og smuldres sammen med melblandingen. Tilsæt vand og saml dejen til den har en fast konsistens. Dejen stilles på køl  30 min.

 

Herefter drysses mel på et bord og dejen rulles ud til 1 cm tykkelse. Så passer den til en springform med en diameter på Ø26 cm.

 

Tærtebunden skal blindbages for at holde på faconen. Det gøres ved at lægge bagepapir over dejen i formen og derefter fylde ris eller kikærter i. Sørg for at blindfyldet kommer godt ud i kanterne.

 

Bunden bages nu ved varmluft i 10 min ved 170°C.

 

Fremgangsmåde:

Græskarpuré

Del græskarret på midt og fjern kernerne. Læg græskarret på skæresiden i en bradepande. Bag det i ovnen ved varmluft i 1 time ved 180°C.

 

Skrab kødet ud og blend til puré og afkøl let. Pure'en kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet indtil brug.

 

Græskarfyld

Pisk æg og brug farin til en let luftig masse, Tilsæt kondenseret mælk og pisk sammen. Tilsæt derefter græskarpuré samt de øvrige ingredienser og pisk til en ensartet masse. Massen hælder over id en varme tærtebund og bages herefter ved varmluft i  40-45 min. ved 170°C.

 

Pynt og servering

Græskartærten kan serveres på klassisk vis med ahornsirup og flødeskum på toppen.

 

På fotoet har vi lavet tynde bånd af græskar med en skræller. Båndene er vendt i ahornsirup med en knivspids kardemomme og anrettet sammen med flødeskum på toppen af den afkølede tærte.

Denne side venter på at blive opdateret.