Græskartærte

Bagetid ca: Ca. 50 min.
Forberedelse: 2 ½​​​​ time
Temperatur: 170 °C varmluft
Antal:

Ingredienser

Tærtebund:
  • 260 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
  • 40 g sukker
  • ½​​​​ tsk. vanilje sukker
  • ½ dl vand
  • 125 g koldt smør
Græskarfyld: 
  • 350 g græskarpuré (en mellemstor hokkaido)
  • 3 æg
  • 45 g brun farin
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær, gerne friskrevet
  • ½ tsk. muskat, gerne friskrevet
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Tærtebund Mel, sukker, vaniljesukker blandes i en skål. Det kolde smør skæret i mindre stykker og smuldres sammen med melblandingen. Tilsæt vand og saml dejen til den har en fast konsistens. Dejen stilles på køl i 30 min. Herefter drysses mel på et bord og dejen rulles ud til 1 cm tykkelse. Så passer den til en springform med en diameter på Ø26 cm. Tærtebunden skal blindbages for at holde på faconen. Det gøres ved at lægge bagepapir over dejen i formen og derefter fylde ris eller kikærter i. Sørg for at blindfyldet kommer godt ud i kanterne. Bunden bages nu ved varmluft i 10 min. ved 170 °C. Græskarpuré Del græskarret på midt og fjern kernerne. Læg græskarret på skæresiden i en bradepande. Bag det i ovnen ved varmluft i 1 time ved 180 °C varmluft. Skrab kødet ud og blend til puré og afkøl let. Pure'en kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet indtil brug. Græskarfyld Pisk æg og brug farin til en let luftig masse, Tilsæt kondenseret mælk og pisk sammen. Tilsæt derefter græskarpuré samt de øvrige ingredienser og pisk til en ensartet masse. Massen hældes over i den varme tærtebund og bages herefter ved varmluft i 40-45 min. ved 170 °C. Pynt og servering  Græskartærten kan serveres på klassisk vis med ahornsirup og flødeskum på toppen. På fotoet har vi lavet tynde bånd af græskar med en skræller. Båndene er vendt i ahornsirup med en knivspids kardemomme og anrettet sammen med flødeskum på toppen af den afkølede tærte.

Græskartærte

Bagetid ca: Ca. 50 min.
Forberedelse: 2 ½​​​​ time
Temperatur: 170 °C varmluft
Antal:

Ingredienser

Tærtebund:

  • 260 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
  • 40 g sukker
  • ½​​​​ tsk. vanilje sukker
  • ½ dl vand
  • 125 g koldt smør

Græskarfyld: 

  • 350 g græskarpuré (en mellemstor hokkaido)
  • 3 æg
  • 45 g brun farin
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær, gerne friskrevet
  • ½ tsk. muskat, gerne friskrevet
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Tærtebund

Mel, sukker, vaniljesukker blandes i en skål. Det kolde smør skæret i mindre stykker og smuldres sammen med melblandingen. Tilsæt vand og saml dejen til den har en fast konsistens. Dejen stilles på køl i 30 min. Herefter drysses mel på et bord og dejen rulles ud til 1 cm tykkelse. Så passer den til en springform med en diameter på Ø26 cm.

Tærtebunden skal blindbages for at holde på faconen. Det gøres ved at lægge bagepapir over dejen i formen og derefter fylde ris eller kikærter i. Sørg for at blindfyldet kommer godt ud i kanterne.

Bunden bages nu ved varmluft i 10 min. ved 170 °C.

Græskarpuré

Del græskarret på midt og fjern kernerne. Læg græskarret på skæresiden i en bradepande. Bag det i ovnen ved varmluft i 1 time ved 180 °C varmluft.
Skrab kødet ud og blend til puré og afkøl let. Pure’en kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet indtil brug.

Græskarfyld

Pisk æg og brug farin til en let luftig masse, Tilsæt kondenseret mælk og pisk sammen. Tilsæt derefter græskarpuré samt de øvrige ingredienser og pisk til en ensartet masse.
Massen hældes over i den varme tærtebund og bages herefter ved varmluft i 40-45 min. ved 170 °C.

Pynt og servering 

Græskartærten kan serveres på klassisk vis med ahornsirup og flødeskum på toppen. På fotoet har vi lavet tynde bånd af græskar med en skræller. Båndene er vendt i ahornsirup med en knivspids kardemomme og anrettet sammen med flødeskum på toppen af den afkølede tærte.