Gode råd

Tilberedningstid: 1 time

Bagetid/temperatur: Bages i et "Gode råd" jern

 

Dej
250 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
125 g lyst rørsukker
125 g smør
2 æg
2 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
Skal fra en økologisk citron

 

Fremgangsmåde
Det kolde smør smuldres i mel, sukker, kardemomme, citronskal og
vaniljesukker.
Tilsæt æg når dejen er ensartet, og ælt dejen hurtigt sammen. Den
må ikke blive varm, og skal være fin og fast.
Del dejen i to, og tril til pølser. Afvej klumper à 30-max. 35 g. Tril dem
til kugler.
Sørg for at dit “Gode Råd”-jern er gennemvarmt inden du går i gang
med at bage. Tryk kuglen let flad, og placer den næsten i midten af
jernet, lidt ned mod lukningen. Pres låget godt ned og bag.
Når det Gode Råd er smukt gyldent er det færdigt. Afkøl på rist.


 

Gode råd