Gode råd

Bagetid ca:
Forberedelse: Ca. 1 time
Temperatur:
Antal:

Ingredienser

  • 250 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
  • 125 g lyst rørsukker
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skal fra en økologisk citron

Fremgangsmåde

Det kolde smør smuldres i mel, sukker, kardemomme, citronskal og vaniljesukker. Tilsæt æg når dejen er ensartet, og ælt dejen hurtigt sammen. Den må ikke blive varm, og skal være fin og fast. Del dejen i to, og tril til pølser. Afvej klumper à 30 g (max. 35 g). Tril dem til kugler. Sørg for at dit “Gode Råd”-jern er gennemvarmt inden du går i gang med at bage. Tryk kuglen let flad, og placer den næsten i midten af jernet, lidt ned mod lukningen. Pres låget godt ned og bag. Når det Gode Råd er smukt gyldent er det færdigt. Afkøl på rist.

Gode råd

Bagetid ca:
Forberedelse: Ca. 1 time
Temperatur:
Antal:

Ingredienser

  • 250 g kagemel eller fintsigtet hvedemel
  • 125 g lyst rørsukker
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skal fra en økologisk citron

Fremgangsmåde

Det kolde smør smuldres i mel, sukker, kardemomme, citronskal og
vaniljesukker.
Tilsæt æg når dejen er ensartet, og ælt dejen hurtigt sammen. Den
må ikke blive varm, og skal være fin og fast.
Del dejen i to, og tril til pølser. Afvej klumper à 30 g (max. 35 g). Tril dem til kugler. Sørg for at dit “Gode Råd”-jern er gennemvarmt inden du går i gang med at bage. Tryk kuglen let flad, og placer den næsten i midten af jernet, lidt ned mod lukningen. Pres låget godt ned og bag.
Når det Gode Råd er smukt gyldent er det færdigt. Afkøl på rist.