Brunkager

Giver ca. 30-40 stk.

Tilberedningstid: 3 timer

Bagetid/temperatur: 190-200°C i ca. 10 minutter

 

Dej:

175 g Stenkværnet kagemel

65 g smør

65 g brun farin

65 g sirup

5,5 g potaske

8 g brunkagekrydderi  - vi bruger økologisk Asaspice

65 g hakkede nødder eller mandler

1/2 tsk hjortetakssalt

 

Fremgangsmåde:

Smør, sirup og farin opvarmes i en gryde til ca. 90°C. Derefter nedkøles massen til under 70°C, så undgår du at dejen smuldrer, når de øvrige ingredienser blandes i.

 

Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør hele massen godt sammen.

 

Dejen afvejes rulles til pølser af ca. 4 cm i diameter, hvorefter de sættes på køl.

Når dejen er fast og kølig, skæres den i tynde skiver og kommes på bageplade med bagepapir, bages i en forvarmet ovn i 10 min. ved 190-200°C.

 

Afkøles på rist.