Brunkager

Bagetid ca: Ca. 10 min.
Forberedelse: 3 timer
Temperatur: 190-200 °C varmluft
Antal: Ca. 30-40 stk.

Ingredienser

  • 175 g Stenkværnet kagemel
  • 65 g smør
  • 65 g brun farin
  • 65 g sirup
  • 5,5 g potaske
  • 8 g brunkagekrydderi - vi bruger økologisk Asaspice
  • 65 g hakkede nødder eller mandler
  • ½ tsk. hjortetakssalt

Fremgangsmåde

Smør, sirup og farin opvarmes i en gryde til ca. 90 °C. Derefter nedkøles massen til under 70 °C, således du undgår, at dejen smuldrer, når de øvrige ingredienser blandes i. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør hele massen godt sammen. Dejen afvejes og rulles til pølser af ca. 4 cm i diameter, hvorefter de sættes på køl. Når dejen er fast og kølig, skæres den i tynde skiver og kommes på bageplade med bagepapir, bages i en forvarmet ovn i 10 min. ved 190-200 °C varmluft. Afkøles herefter på rist.

Brunkager

Bagetid ca: Ca. 10 min.
Forberedelse: 3 timer
Temperatur: 190-200 °C varmluft
Antal: Ca. 30-40 stk.

Ingredienser

  • 175 g Stenkværnet kagemel
  • 65 g smør
  • 65 g brun farin
  • 65 g sirup
  • 5,5 g potaske
  • 8 g brunkagekrydderi – vi bruger økologisk Asaspice
  • 65 g hakkede nødder eller mandler
  • ½ tsk. hjortetakssalt

Fremgangsmåde

Smør, sirup og farin opvarmes i en gryde til ca. 90 °C. Derefter nedkøles massen til under 70 °C, således du undgår, at dejen smuldrer, når de øvrige ingredienser blandes i. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør hele massen godt sammen.

Dejen afvejes og rulles til pølser af ca. 4 cm i diameter, hvorefter de sættes på køl. Når dejen er fast og kølig, skæres den i tynde skiver og kommes på bageplade med bagepapir, bages i en forvarmet ovn i 10 min. ved 190-200 °C varmluft. Afkøles herefter på rist.