×

Bagels

  Bagetid: Ca. 15-20 min.
 Temperatur: 185 °C varmluft
 Forberedelse: 2-3 timer
 Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 350 g finsigtet hvede
  • 50 g fuldkorns hvede
  • 300 g kold vand
  • 30 g sukker
  • 25 g gær
  • 25 g blødt smør / olie
  • 1 tsk. Salt
  • Lidt olie til fingrene og lidt mel til bordet
  • 1 æg til pensling
  • Sesam til drys

Fremgangsmåde

  1. Rør gær, sukker og vand sammen i en røre skål.
  2. Tilsæt mel, salt og fedtstof.
  3. Kør dejen lækker smidig ved mellem hastighed.
  4. Lad dejen hæve tildækket i en oliesmurt skål på køkkenbordet i ca 1 ½ time
  5. Derefter vendes dejen ud og vejes i 8 lige store klumper (ca 100 g)
  6. Rul dem til store boller og lad dem stå 5 min og slappe af
  7. Dyp fingrene i olie og lave forsigtigt hul i midten af bollerne og stræk til de bliver til en ring.
  8. Læg ringende på hver deres lille stykke bagepapir og lad efterhæve til dobbelt størrelse.
  9. Imens bring en store gryde med vand i kog
  10. Når dejen er hævet og vandet simre, kom bagel i gryden med bagepapiret (fisk bagepapir op efter et par sek.) og kog i 2 min på hver side, løft dem forsigtig med en hulske dem over på en bageplade med bagepapir (kog max 2 af gangen da de hæver meget op)
  11. Pensel med æg, drys med sesam og bag bagel i 15-20 min ved 185 grader.
  12. Afkøl på rist og velbekomme