
Bagels
Bagetid ca: Ca. 15-20 min.
Forberedelse: 2-3 timer
Temperatur: 185 °C varmluft
Antal: 8 stk.
Ingredienser
- 350 g finsigtet hvede
- 50 g fuldkorns hvede
- 300 g kold vand
- 30 g sukker
- 25 g gær
- 25 g blødt smør / olie
- 1 tsk. Salt
- Lidt olie til fingrene og lidt mel til bordet
- 1 æg til pensling
- Sesam til drys
Fremgangsmåde
- Rør gær, sukker og vand sammen i en røre skål.
- Tilsæt mel, salt og fedtstof.
- Kør dejen lækker smidig ved mellem hastighed.
- Lad dejen hæve tildækket i en oliesmurt skål på køkkenbordet i ca 1 ½ time
- Derefter vendes dejen ud og vejes i 8 lige store klumper (ca 100 g)
- Rul dem til store boller og lad dem stå 5 min og slappe af
- Dyp fingrene i olie og lave forsigtigt hul i midten af bollerne og stræk til de bliver til en ring.
- Læg ringende på hver deres lille stykke bagepapir og lad efterhæve til dobbelt størrelse.
- Imens bring en store gryde med vand i kog
- Når dejen er hævet og vandet simre, kom bagel i gryden med bagepapiret (fisk bagepapir op efter et par sek.) og kog i 2 min på hver side, løft dem forsigtig med en hulske dem over på en bageplade med bagepapir (kog max 2 af gangen da de hæver meget op)
- Pensel med æg, drys med sesam og bag bagel i 15-20 min ved 185 grader.
- Afkøl på rist og velbekomme

Bagels
Bagetid ca: Ca. 15-20 min.
Forberedelse: 2-3 timer
Temperatur: 185 °C varmluft
Antal: 8 stk.
Ingredienser
- 350 g finsigtet hvede
- 50 g fuldkorns hvede
- 300 g kold vand
- 30 g sukker
- 25 g gær
- 25 g blødt smør / olie
- 1 tsk. Salt
- Lidt olie til fingrene og lidt mel til bordet
- 1 æg til pensling
- Sesam til drys
Fremgangsmåde
- Rør gær, sukker og vand sammen i en røre skål.
- Tilsæt mel, salt og fedtstof.
- Kør dejen lækker smidig ved mellem hastighed.
- Lad dejen hæve tildækket i en oliesmurt skål på køkkenbordet i ca 1 ½ time
- Derefter vendes dejen ud og vejes i 8 lige store klumper (ca 100 g)
- Rul dem til store boller og lad dem stå 5 min og slappe af
- Dyp fingrene i olie og lave forsigtigt hul i midten af bollerne og stræk til de bliver til en ring.
- Læg ringende på hver deres lille stykke bagepapir og lad efterhæve til dobbelt størrelse.
- Imens bring en store gryde med vand i kog
- Når dejen er hævet og vandet simre, kom bagel i gryden med bagepapiret (fisk bagepapir op efter et par sek.) og kog i 2 min på hver side, løft dem forsigtig med en hulske dem over på en bageplade med bagepapir (kog max 2 af gangen da de hæver meget op)
- Pensel med æg, drys med sesam og bag bagel i 15-20 min ved 185 grader.
- Afkøl på rist og velbekomme