Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Alsiske knækbrud

Alsiske knækbrud

Ca. 15-22 min.

200 °C varmluft

2 timer

Ca. 24 stk.

Ingredienser:

Dej - almindelig:

150 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
50 g valsede ruggryn
170 g Rød Helved
15 g gær
300 g koldt vand
50 g olie
6 g salt
Evt. tilsæt 100 g blandede hørfrø solsikke- eller græskarkerner

 

Dej - Den Sprøde Snack:
120 g kagemel
220 g Rød Helved
15 g gær
300 g koldt vand
6 g salt
50 g olie
100 g blandede sesam/birkes/majsgryn/græskarkerner

Fremgangsmåde - almindelig:

Start med at blande Rød Helved, valsede ruggryn, gær  og koldt vand. Lad blandingen trække ca. 30 min. Har du tid, kan du med fordel lade blandingen stå natten over. I så fald tilsættes gæren først 30 min. inden, dejen røres sammen næste dag.

Tænd ovnen på 200 °C (180-190 °C). Nu tilsættes stenkværnet fuldkornsspeltmel (kan erstattes af 100 g stenkværnet fuldkornsrugmel), 50 g olie og 6 g salt, og dejen røres grundigt sammen.
Har du lyst, kan du også tilsætte 2 spsk. hakket timian eller 100 g blandede hørfrø, solsikke- og græskarkerner.

Har du tid, kan du med fordel lade dejen hæve 1 time, inden du fortsætter med følgende:
Del dejen i 3 lige store klumper og rul hver klump ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal rulles ud til maks. 2 mm tykkelse.
Træk så forsigtigt det øverste papir af og skær dejfladen i strimler eller stykker efter ønske. Har du lyst, kan du drysse dejen med f.eks. chili, sesamfrø eller fuldkornsrugmel, inden du sætter den i ovnen. Bag dine knækbrud i ca. 15-22 min. eller til de er sprøde. Bagetiden vil variere alt efter tykkelse og størrelse på dejfladen.

Afkøles på en bagerist, brækkes i stykker og opbevares i en lufttæt beholder.


God fornøjelse! 
 

 

Fremgangsmåde - "Den Sprøde Snack":

Forvarm ovnen til 240 °C. Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Fold og form den forsigtigt til en pølse. Del den i to lige store stykker og del derefter hver halvdel på den lange led så du ender med at have fire "strimler". Del hver strimmel i 6 stykker med din dejskraber, så du ender med at have 24 stykker. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hvile i 10-20 min. inden du sætter dem i ovnen.
Drys evt. med lidt mel eller solsikkekerner.

Sæt pladerne i ovnen og smid 1 dl kogende vand ind i bunden af ovnen eller sprøjt samme mængde vand ind i ovnen med en sprayflaske.
Bag bollerne i 10 min. Vend så pladerne og bag videre i yderligere ca. 8-10 min. til bollerne er gyldne.
Afkøles på bagerist, og nydes til eftermiddagskaffe/-te med gode venner, skønne børn og familie.