Soft Buns - bløde boller

24 stk.

Velegnet til æltning i hånden eller med røremaskine.

Dej:

400 g durumhvedemel
600 g stenkværnet fintsigtet spelt- eller hvedemel
25 g frisk gær
700 g vand
20 g salt
20 g lyst rørsukker
50 g tempereret smør i tern 

Start med at samle og afveje dine ingredienser.

Røremaskine:
Hæld vandet (køligt - ikke lunt) i røreskålen. Opløs gæret heri. Tilsæt melet og kør dejen sammen. Tilsæt smør, salt og sukker og ælt dejen til den er blank og smidig.

Håndæltning:
Gæren smuldres i melet. Dernæst smuldres smørret i melet, og salt og sukker blandes i. Tilsæt vand (lunt) og bland og ælt dejen til den er blank og smidig.

Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Afgas dejen mens den er i skålen ved forsigtigt at køre din dejskraber et par runder langs kanten af skålen. Skrab så dejen ud på et let meldrysset bord. Ganske forsigtigt trykkes dejen ud til et rektangel. Del så dejen i ca. 24 lige store stykker med din dejskraber og placér stykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Afslut med at pensle stykkerne med lidt vand og drysse med sesamfrø, birkes eller lidt fuldkorns- eller durummel.

Lad stykkerne efterhæve til næsten dobbelt størrelse. 

Sæt pladerne i den gennemvarme ovn og skru straks ned på 200 grader. Ønsker du, at dine Soft Buns skal have en anelse mere skorpe, kan du med fordel spraye vand ind i ovnen med en forstøver - ellers lader du dem bare være.

Bag stykkerne i 10 min., vend så pladerne 180 grader og bag videre i yderligere ca. 10 min. til stykkerne er jævnt gyldne. Afkøles på rist.

Opbevares - når de er kolde - i plasticpose.