Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Soft Buns - bløde boller

Boller

Ca. 18-20 min.

180 °C varmluft

5 timer

Ca. 24 stk.

Ingredienser:

600 g stenkværnet fintsigtet spelt- eller hvedemel
400 g durumhvedemel

25 g frisk gær
700 g vand
20 g salt
20 g lyst rørsukker
50 g tempereret smør i tern 


Start med at samle og afveje dine ingredienser.

Fremgangsmåde:

Røremaskine:
Hæld vandet (køligt - ikke lunt) i røreskålen. Opløs gæret heri. Tilsæt melet og kør dejen sammen. Tilsæt smør, salt og sukker og ælt dejen til den er blank og smidig.

Håndæltning:
Gæren smuldres i melet. Dernæst smuldres smørret i melet, og salt og sukker blandes i. Tilsæt vand (lunt) og bland og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 250 °C varmluft.

Afgas dejen mens den er i skålen ved forsigtigt at køre din dejskraber et par runder langs kanten af skålen. Skrab så dejen ud på et let meldrysset bord. Ganske forsigtigt trykkes dejen ud til et rektangel. Del så dejen i ca. 24 lige store stykker med din dejskraber og placér stykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Afslut med at pensle stykkerne med lidt vand og drysse med sesamfrø, birkes eller lidt fuldkorns- eller durummel.
Lad stykkerne efterhæve til næsten dobbelt størrelse. 

Sæt pladerne i den gennemvarme ovn og skru straks ned på 200 °C. Ønsker du, at dine Soft Buns skal have en anelse mere skorpe, kan du med fordel spraye vand ind i ovnen med en forstøver - ellers lader du dem bare være.

Bag stykkerne i 10 min., vend så pladerne 180 °C og bag videre i yderligere ca. 10 min. til stykkerne er jævnt gyldne. Afkøles på rist.