Sønderjysk rugbrødslagkage
Bagetid: Ca. 45 min.
Temperatur: 175 °C varmluft
Forberedelse: 1 t. 20 min.
Antal:
Ingredienser
- 6 æg
- 225 g sukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- 5 spsk. kakao
- 150 g revet rugbrød
- 75 g hakkede mandler eller nødder
- 2 tsk. bagepulver
Fyld og pynt:
- Solbærsyltetøj
- Fløde til flødeskum
- Hakket chokolade
Fremgangsmåde
Æggeblommerne piskes med sukker. Nødder, kartoffelmel, bagepulver og kakao røres i, og det revne rugbrød vendes derefter i.
Æggehviderne piskes og vendes til sidst forsigtigt i dejen.
Den fordeles derefter i to lagkageforme og bages ved 175 °C i ca. 45 minutter.
Bundene lægges sammen med solbærsyltetøj og flødeskum.
Kagen pyntes med hakket chokolade.