Sønderjysk rugbrødslagkage

Bagetid ca: Ca. 45 min.
Forberedelse: 1 t. 20 min.
Temperatur: 175 °C varmluft
Antal:

Ingredienser

  • 6 æg
  • 225 g sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 5 spsk. kakao
  • 150 g revet rugbrød
  • 75 g hakkede mandler eller nødder
  • 2 tsk. bagepulver
Fyld og pynt:
  • Solbærsyltetøj
  • Fløde til flødeskum
  • Hakket chokolade

Fremgangsmåde

Æggeblommerne piskes med sukker. Nødder, kartoffelmel, bagepulver og kakao røres i, og det revne rugbrød vendes derefter i. Æggehviderne piskes og vendes til sidst forsigtigt i dejen. Den fordeles derefter i to lagkageforme og bages ved 175 °C i ca. 45 minutter. Bundene lægges sammen med solbærsyltetøj og flødeskum. Kagen pyntes med hakket chokolade.

Sønderjysk rugbrødslagkage

Bagetid ca: Ca. 45 min.
Forberedelse: 1 t. 20 min.
Temperatur: 175 °C varmluft
Antal:

Ingredienser

  • 6 æg
  • 225 g sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 5 spsk. kakao
  • 150 g revet rugbrød
  • 75 g hakkede mandler eller nødder
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld og pynt:

  • Solbærsyltetøj
  • Fløde til flødeskum
  • Hakket chokolade

Fremgangsmåde

Æggeblommerne piskes med sukker. Nødder, kartoffelmel, bagepulver og kakao røres i, og det revne rugbrød vendes derefter i.

Æggehviderne piskes og vendes til sidst forsigtigt i dejen.
Den fordeles derefter i to lagkageforme og bages ved 175 °C i ca. 45 minutter.

Bundene lægges sammen med solbærsyltetøj og flødeskum.

Kagen pyntes med hakket chokolade.