14-18 min.
220 °C varmluft
6 timer
Ca. 20-25 stk.
Ingredienser:
1 kg fintsigtet Manitoba hvedemel
850 g koldt vand
15 g gær
20 g salt
Pynt:
Blandede kerner såsom sesamfrø, hørfrø og chiafrø
Fremgangsmåde:
Dag 1:
Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Derefter røres
dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed. Lad dejen hvile i 5 min. i skålen
og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød.
Dejen kommes i en skål, og stilles på køl natten over (minimum 6 timer).
Dag 2:
Forvarm ovnen til 220 °C. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen,
vendes i kerner og bages i 14-18 min. ved 220 °C. (De skal ikke efterhæve på pladen, men blot direkte i ovnen).
Manitobafrølapperne er fryseegnet.
Velbekomme!