Manitobafrølapper

Tilberedningstid: 6 timer

Bagetid/temperatur: 220°C i ca. 14-18 minutter

 

Dej:
1 kg fintsigtet Manitoba hvedemel
850 g koldt vand
15 g gær
20 g salt


Pynt:
Blandede kerner såsom sesamfrø, hørfrø og chiafrø
 

Fremgangsmåde:

Dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet.

Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Derefter røres dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed.

Lad dejen hvile i 5 min. i skålen og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød.

Dejen kommes i en skål, og stilles på køl natten over (minimum 6 timer).

 

Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 grader. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen, vendes i kerner og bages i 14-18 min. ved 220 grader.

(De skal ikke efterhæve på pladen, men blot direkte i ovnen).

 

Manitobafrølapperne er fryseegnet.

 

Velbekomme!

Frølapper