Manitobafrølapper

Bagetid ca: 14-18 min.
Forberedelse: 6 timer
Temperatur: 220 °C varmluft
Antal: Ca. 20-25 stk.

Ingredienser

  • 1 kg fintsigtet Manitoba hvedemel
  • 850 g koldt vand
  • 15 g gær
  • 20 g salt
Pynt: Blandede kerner såsom sesamfrø, hørfrø og chiafrø

Fremgangsmåde

Dag 1: Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Derefter røres dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed. Lad dejen hvile i 5 min. i skålen og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød. Dejen kommes i en skål, og stilles på køl natten over (minimum 6 timer). Dag 2: Forvarm ovnen til 220 °C. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen, vendes i kerner og bages i 14-18 min. ved 220 °C. (De skal ikke efterhæve på pladen, men blot direkte i ovnen). Manitobafrølapperne er fryseegnet. Velbekomme!

Manitobafrølapper

Bagetid ca: 14-18 min.
Forberedelse: 6 timer
Temperatur: 220 °C varmluft
Antal: Ca. 20-25 stk.

Ingredienser

  • 1 kg fintsigtet Manitoba hvedemel
  • 850 g koldt vand
  • 15 g gær
  • 20 g salt

Pynt:
Blandede kerner såsom sesamfrø, hørfrø og chiafrø

Fremgangsmåde

Dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Derefter røres
dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed. Lad dejen hvile i 5 min. i skålen
og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød.
Dejen kommes i en skål, og stilles på køl natten over (minimum 6 timer).

Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 °C. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen,
vendes i kerner og bages i 14-18 min. ved 220 °C. (De skal ikke efterhæve på pladen, men blot direkte i ovnen).

Manitobafrølapperne er fryseegnet.

Velbekomme!