Julesmåkager med Tranebær og Lakrids

 

Giver ca. 50 småkager

Tilberedningstid: 40 min

Bagetid/temperatur: 180°C varmluft i ca. 10 minutter


Dej
225 g stenkværnet kagemel eller fintsigtet hvedemel

25 g havregryn

1/2 tsk bagepulver

25 g lakridspulver

60 g tørret tranebær

190 g koldt smør (koldt)

125 g rørsukker

125 brun farin

1 æg

Et lille nip havsalt  


Fremgangsmåde:

Sigt melet sammen med bagepulveret. Tilsæt havregryn, lakridspulver, tranebær og smør i små tern.

Rør massen sammen på en køkkenmaskine til smørret er kørt helt ud.

Tilsæt sukker, æg og salt og rør dejen til den kun akkurat samler sig.

Tril dejen ud i lige lange pølser. Rul dem sammen i bagepapir og læg dem på frys til dejen er hård.

 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og skær pølserne ud i tykke skiver. Læg skiverne med lidt mellemrum på en bagemåtte eller et stykke bagepapir og bag dem i ca. 10 min.