×

Julesmåkager med tranebær og lakrids

  Bagetid: Ca. 40 min.
 Temperatur: 180 °C varmluft
 Forberedelse:
 Antal: Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • 225 g stenkværnet kagemel eller fintsigtet hvedeme
  • 25 g havregryn
  • ½ tsk. bagepulver
  • 25 g lakridspulver
  • 60 g tørrede tranebær
  • 190 g koldt smør (koldt)
  • 125 g rørsukker
  • 125 brun farin
  • 1 æg
  • Et lille nip havsalt

Fremgangsmåde

Sigt melet sammen med bagepulveret. Tilsæt havregryn, lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Rør massen sammen på en køkkenmaskine til smørret er kørt helt ud. Tilsæt sukker, æg og salt og rør dejen til den kun akkurat samler sig. Tril dejen ud i lige lange pølser. Rul dem sammen i bagepapir og læg dem på frys til dejen er hård.

Forvarm ovnen til 180 °C varmluft og skær pølserne ud i tykke skiver. Læg skiverne med lidt mellemrum på en bagemåtte eller et stykke bagepapir og bag dem i ca. 10 min.