Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

12-15 min.

220 °C varmluft

2 ½ timer

Ca. 15-20 stk.

Ingredienser:

250 g fintsigtet rugmel
750 g fintsigtet hvedemel

50 g gær
5 dl kold vand
75 g rørsukker
15 havsalt
80 blødt smør
2 æg
125 g solsikkekerner
4 revne gulerødder

Fremgangmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt melet, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt så det bløde smør i til dejen er smidig. Dæk dejen over og lad den hæve på et meldrysset bord i ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen. Hæld let pisket æg ud i fordybningen. Tilsæt solsikkekerner og de revne gulerødder.

Fold dejen sammen til en bolle. Hak derefter dejen med fyldet i småstykker med en metalskraber. Sørg for fyldet ikke flyder fra dejen.

Når dejen er hakket helt i småstykker, samles den i 15-20 klatter, som forsigtigt løftes med en paletkniv over på bageplader med bagepapir.
Hæves efter i 1 time og bages til brudene er gyldne og gennembagte.