Gulerodsbrud

TIL CA. 15-20 STYKKER

Tilberedningstid: 2½ timer

Bagetid/temperatur: 220°C i ca. 12-15 minutter

Dej:

250 g fintsigtet rugmel

750 g fintsigtet hvedemel

50 g gær

5 dl kold vand

75 g rørsukker

15 havsalt

80 blødt smør

 

Fyld

2 æg

125 g solsikkekerner

4 revne gulerødder

 

Fremgangmåde:

Rør gæren ud i vandet.
 

Tilsæt melet, sukker og salt og ælt det sammen.
 

Ælt så det bløde smør i til dejen er smidig.
 

Dæk dejen over og lad den hæve på et meldrysset bord i ca. 1 time.
 

Lav en fordybning i midten af dejen. Hæld let pisket æg ud i fordybningen. Tilsæt solsikkekerner og de revne gulerødder.

Fold dejen sammen til en bolle. Hak derefter dejen med fyldet i småstykker med en metalskraber. Sørg for fyldet ikke flyder fra dejen.

 

Når dejen er hakket helt i småstykker, samles den i 15-20 klatter, som forsigtigt løftes med en paletkniv over på bageplader med bagepapir.

Hæves efter i 1 time og bages til brudene er gyldne og gennembagte.

Gulerodsbrud