Skærtoft Mølle holder lukket i efterårsferien - Bestil senest 12-10-2022 for levering inden uge 42.

×

Gulerodsbrud

  Bagetid: 12-15 min.
 Temperatur: 220 °C varmluft
 Forberedelse: 2 ½ timer
 Antal: Ca. 15-20 stk.

Ingredienser

  • 250 g fintsigtet rugmel
  • 750 g fintsigtet hvedemel
  • 50 g gær
  • 5 dl kold vand
  • 75 g rørsukker
  • 15 havsalt
  • 80 blødt smør
  • 2 æg
  • 125 g solsikkekerner
  • 4 revne gulerødder

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt melet, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt så det bløde smør i til dejen er smidig. Dæk dejen over og lad den hæve på et meldrysset bord i ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen. Hæld let pisket æg ud i fordybningen. Tilsæt solsikkekerner og de revne gulerødder.

Fold dejen sammen til en bolle. Hak derefter dejen med fyldet i småstykker med en metalskraber. Sørg for fyldet ikke flyder fra dejen.

Når dejen er hakket helt i småstykker, samles den i 15-20 klatter, som forsigtigt løftes med en paletkniv over på bageplader med bagepapir.
Hæves efter i 1 time og bages til brudene er gyldne og gennembagte.

image_print