Skærtoft Mølle holder lukket i efterårsferien - Bestil senest 12-10-2022 for levering inden uge 42.

×

Grøn speltsalat

  Bagetid:
 Temperatur:
 Forberedelse: 1 time
 Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 dl perlespelt
  • En halv rød peberfrugt
  • En halv agurk
  • 1 lille rødløg
  • 30 g rucola
  • 1 avocado
  • Et lille bundt persille
  • Evt. salatost til at toppe med

Dressing:

  • Saften fra en halv citron
  • 2 tsk honning
  • 1,5 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Perlespelten skylles og koges i saltet vand i ca. 20 min., til de er møre, men stadig har lidt bid. Afkøl spelten helt, inden den vendes i salaten.
Skær peberfrugt, agurk og avokado ud i mindre stykker og hak persille og løg. Vend alle grøntsagerne sammen i en skål med den kogte perlespelt.

Rør citron, olie, honning, salt og peber sammen og vend det i salaten. Top evt. med salatost.

Servér straks – som tilbehør eller som et grønt hovedmåltid.

image_print