Fuldkornspandekager

Giver ca. 10 pandekager á 22 Ø.

Dej:
60 g stenkværnet fuldkornsrugmel
180 g stenkværnet kagemel (eller 60 g kagemel og 60 g fuldkornshvedemel)
½ tsk. fint salt
2 tsk. lyst rørsukker
½ dl koldt vand
3 ½ - 4 dl letmælk (mere hvis du anvender fuldkornshvedemel)
2-3 æg, afhængig af størrelse
½ tsk. god, dansk honning (kan evt. udelades)
1 spsk. olie (f.eks. rapsolie)
Evt. smør til stegning

 

Fremgangsmåde:
Bland først alle de tørre ingredienser; mel, salt og sukker. Tilsæt derefter koldt vand og mælk og pisk æggene i et ad gangen.

Når pandekagedejen er helt ensartet og klumpefri, tilsættes honning og olie, og der piskes godt igen. Brug gerne en elpisker.

Lad dejen hvile i ca. 20-30 min. inden du begynder at bage pandekagerne.

Brug en 22 Ø pandekagepande med lave kanter. Dette gør det rigtig nemt og fornøjeligt at bage mange pandekager ☺

Varm panden godt op smelt lidt smør og anvend ca. ¾ dl pandekagedej pr. pandekage.

TIP: Lav evt. dobbeltportion af pandekagedejen, når du er i gang - så er der til morgenmad og madpakker næste dag!