×

Fuldkornspandekager

  Bagetid:
 Temperatur:
 Forberedelse:
 Antal: 10 á Ø22 cm

Ingredienser

  • 60 g stenkværnet fuldkornsrugmel
  • 180 g stenkværnet kagemel (eller 60 g kagemel og 60 g fuldkornshvedemel)
  • ½ tsk. fint salt
  • 2 tsk. lyst rørsukker
  • ½ dl koldt vand
  • 3 ½ – 4 dl letmælk (mere hvis du anvender fuldkornshvedemel)
  • 2-3 æg (afhængig af æggenes størrelse)
  • ½ tsk. god, dansk honning
  • 1 spsk. olie f.eks. rapsolie
  • Evt. smør til stegning

Fremgangsmåde

Bland først alle de tørre ingredienser; mel, salt og sukker. Tilsæt derefter koldt vand og mælk og pisk æggene i et ad gangen.
Når pandekagedejen er helt ensartet og klumpfri, tilsættes honning og olie, og der piskes godt igen. Brug gerne en elpisker.

Lad dejen hvile i ca. 20-30 min. inden du begynder at bage pandekagerne.
Varm en pande med lave kanter godt op smelt lidt smør og anvend ca. ¾ dl pandekagedej pr. pandekage.

TIP: Lav evt. dobbeltportion af pandekagedejen, når du er i gang – så er der til morgenmad og madpakker næste dag!

Køb produkterne

  • RUGMEL – FULDKORN

    27,00 DKK128,25 DKK
    1000g • 5000g • 27,00 DKK
  • KAGEMEL – ØKOLOGISK – FINTSIGTET

    27,00 DKK128,25 DKK
    1000g • 5000g • 27,00 DKK
  • HVEDEMEL – ØKOLOGISK – FINTSIGTET

    27,00 DKK128,00 DKK
    1000g • 5000g • 27,00 DKK