Bygotto med kantareller
Ingredienser
- 30 g smør
- ca. 200 g kantareller
- 1 spsk. olie
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g perlebyg
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2,5 dl hvidvin
- 1 bundt frisk persille
- 50 g parmesan
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Rens kantarellerne og skær dem i halve eller kvarte.
Varm smør i en pande og steg kantarellerne i ca. 8 minutter med middel varme. Kom kantarellerne i en skål.
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op på panden og kom derefter løg og hvidløg i. Steg i cirka 3 minutter.
Skyl perlebyg og kom dem på panden sammen med løg i et par minutter. Hæld hvidvin på og rør rundt, mens vinen reduceres til ca. det halve.
Kom bouillonen på panden lidt efter lidt i løbet af de næste 30 minutter, imens du rører rundt. Det er vigtigt at røre i bygottoen undervejs for at undgå, at den brænder på.
Efter de første 20 minutter kan du begynde at smage på bygottoen, så den får så meget bid, som du ønsker.
Hak persille groft og riv parmesan.
Når bygottoen har tilpas med bid, vend kantarellerne, halvdelen af persillen og parmesanosten i.
Smag til med salt og peber.
Pynt retten med revet parmesan og den sidste halvdel persille.