Skærtoft Mølle holder sommerferielukket i uge 29 og 30! Vi er tilbage igen 29. juli. GOD SOMMER!

×

Brødstænger

  Bagetid: Ca. 10-12 min.
 Temperatur: 250 °C varmluft
 Forberedelse: 2 timer
 Antal: Ca. 60 stk.

Ingredienser

DEJ:

  • 1000 g stenkværnet fintsigtet mel (speltmel, hvedemel)
  • Ca. 700-740 g vand
  • 10 g gær (20 g hvis det skal gå hurtigt)
  • 20 g salt

FYLD OG PYNT:

  • Grøn pesto af sødskærm eller basilikum/persille, fintrevet parmesan eller Høost. Trilles i blå birkes.
  • Rød pesto, fintrevet parmesan eller Høost. Trilles i hvide birkes, sesam eller bare i lidt mel.
  • Finthakkede oliven, oliventapenade, fintrevet parmesan. Trilles i majsgryn.

Fremgangsmåde:

Gæren smuldres fint i melet, salt og vand tilsættes, og dejen blandes og æltes, til den er blank og smidig. Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen et lunt sted tildækket med film eller viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen på 250 °C varmluft. Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Afgas den let, del den i to, og fold og form forsigtigt hver klump til en kugle. Vend den ene kugle med oversiden nedad og pres den let ud med fingerspidserne til den danner et rektangel. Fordel derefter det valgte fyld på dejen. Fold 1/3 af dejen op mod midten. Fold den modsatte side ind over dejen, men her helt til den nederste kant. Tryk let med håndfladerne på den ”lukkede” dej så fyldet trykkes fast inde i dejen.

Med din dejskraber skæres dejen i 7-10 mm tykke strimler, som snos og strækkes til ca. 30 cm. længde. Tril strimlerne i lidt mel, eller i den pynt som svarer til fyldet, og læg dem derefter på en bageplade med bagepapir eller en nonstick plade. Så snart pladen er fyldt med brødstænger, sættes den i den varme ovn. Stængerne skal ikke efterhæve. Gør de dette, bliver der for meget brød og for lidt knasende snack over dem!

Brødstængerne skal bage i 10-12 min., hvis de er tynde – et par minutter ekstra hvis du alligevel har fået lavet dem med lidt mere gods i.
Vil du gerne snige lidt fuldkorn ind i brødstængerne, kan du med fordel blande således; 300 g fuldkornsmel og 700 g fintsigtet mel, og ellers blot som beskrevet ovenfor – så bliver stængerne stadig lækre og sprøde 🙂

God fornøjelse!

image_print