Briocher

Til 12 burgerboller eller 20 sliders

Tilberedningstid: 5 timer

Bagetid/temperatur: 180°C i ca. 18-20 minutter

Dej:

500 g fintsigtet hvedemel eller fintsigtet manitobamel
40 g gær

100 g sukker

1½ dl mælk
10 g havsalt
4 æg
300 g blødt smør
1 æggeblomme til pensling

 

Fremgangmåde:

Rør gæren op med i lun mælk og tilsæt hurtigt mel, æg, sukker og salt.

Rør dejen på røremaskine i ca. 10 min. til den er meget smidig.

 

Tilsæt smørret under omrøring lidt ad gangen, og rør i 6-7 min. til dejen er helt glat og glinsende. Det kan godt tage lidt tid før smøret er helt optaget.

 

Læg dejen i en skål med film over.  Hæv i 2-3 timer et lunt sted, til den har nået dobbelt størrelse.

Del nu dejen op i ca. 20 små boller, som lægges i en smurt muffinform, bagering eller på en bradepande med bagepapir. Lad briocherne efterhæve 1 time. Pensl dem med æggeblomme og drys evt. med sesam. 

 

Bages ved 180°C i ca. 18-20 min til de er gyldne.