Briocher

Bagetid ca: Ca. 18-20 min.
Forberedelse: 5 timer
Temperatur: 180 °C varmluft
Antal: 12 almindelige - 20 sliders

Ingredienser

  • 500 g fintsigtet hvedemel eller fintsigtet manitobamel
  • 40 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 ½ dl mælk
  • 10 g havsalt
  • 4 æg
  • 300 g blødt smør
  • 1 æggeblomme til pensling

Fremgangsmåde

Rør gæren op med i lun mælk og tilsæt hurtigt mel, æg, sukker og salt. Rør dejen på røremaskine i ca. 10 min. til den er meget smidig. Tilsæt smørret under omrøring lidt ad gangen, og rør i 6-7 min. til dejen er helt glat og glinsende. Det kan godt tage lidt tid før smøret er helt optaget. Læg dejen i en skål med film over. Hæv i 2-3 timer et lunt sted, til den har nået dobbelt størrelse. Del nu dejen op i ca. 20 små boller, som lægges i en smurt muffinform, bagering eller på en bradepande med bagepapir. Lad briocherne efterhæve 1 time. Pensl dem med æggeblomme og drys evt. med sesam. Bages ved 180 °C i ca. 18-20 min., til de er gyldne.

Briocher

Bagetid ca: Ca. 18-20 min.
Forberedelse: 5 timer
Temperatur: 180 °C varmluft
Antal: 12 almindelige – 20 sliders

Ingredienser

  • 500 g fintsigtet hvedemel eller fintsigtet manitobamel
  • 40 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 ½ dl mælk
  • 10 g havsalt
  • 4 æg
  • 300 g blødt smør
  • 1 æggeblomme til pensling

Fremgangsmåde

Rør gæren op med i lun mælk og tilsæt hurtigt mel, æg, sukker og salt. Rør dejen på røremaskine i ca. 10 min. til den er meget smidig.
Tilsæt smørret under omrøring lidt ad gangen, og rør i 6-7 min. til dejen er helt glat og glinsende. Det kan godt tage lidt tid før smøret er helt optaget.

Læg dejen i en skål med film over. Hæv i 2-3 timer et lunt sted, til den har nået dobbelt størrelse. Del nu dejen op i ca. 20 små boller, som lægges i en smurt muffinform, bagering eller på en bradepande med bagepapir. Lad briocherne efterhæve 1 time. Pensl dem med æggeblomme og drys evt. med sesam.

Bages ved 180 °C i ca. 18-20 min., til de er gyldne.