Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Solskinskringle med æble

Kanelsnegle

Ca. 20 min.

190 °C varmluft

2 timer

2 kringler

Dej - ingredienser:

500 g fintsigtet stenformalet hvedemel
1 dl mælk
75 g gær
50 g sukker
3 æg
250 g smør
1 æg til pensling

 

Til drys: Sukker og hakkede hasselnødder

Remonce - ingredienser:

100 g marcipan
150 g smør
150 g sukker
4-5 æbler, skrællede og revet

Fremgangsmåde:

Dejen:

Hæld mælk, æg og gær i rørskålen og rør let. Tilsæt mel, sukker og dernæst blødt smør. Det hele æltes godt sammen, vendes ud på et meldrysset bord og rulles til en pølse. Sæt dejen på køl og lav nu remoncen.

 

Remonce:

Rør sukker og marcipan sammen. Rør smør i lidt efter lidt til en ensartet konsistens. Remoncen må ikke blive for luftig, da luft i remoncen får kringlen til at koge over.

 

Samling:

Den afkølede dej deles i to lige store stykker. Form stykkerne til aflange brød, som trykkes let flade. Lad dem hvile lidt og rul dem ud til ca. 15-18 cm i bredden og ca. 45 cm i længden.
Fordel først remoncen på dejen og derefter revet æble i et jævnt lag på midten. Drys evt. med kanel eller kardemomme. Fold så siderne ind over hinanden og tryk dem forsigtigt sammen.

Læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir enten på langs eller som en stor ”rund” kringle. Efterhæv til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Pensl med æg og drys med sukker og hakkede hasselnødder. Kringlerne bages i forvarmet ovn ved 190 °C varmluft i ca. 20 min. til de er flotte gyldne.