×

Polme - Calles kaffebord

  Bagetid: 15-18 min.
 Temperatur: 200 °C varmluft
 Forberedelse: 2-4 timer
 Antal: Ca. 32 stk.

Ingredienser

  • 1000 g fintsigtet hvedemel
  • 100 g valsede flager fx havregryn, byggryn, m.fl.
  • 70 g sukker
  • 20 g salt
  • 40 g gær
  • Ca. 450 g vand (evt. mere, hvis dejen kan tage det)
  • 200 g kærnemælk
  • 1 æg
  • 120 g smør

Fremgangsmåde

Hæld køligt vand og kærnemælken i røreskålen. Tilsæt gær og dernæst alle tørre ingredienser undtagen salt.
Kør dejen let sammen. Tilsæt blødt smør og salt og kør dejen færdig til den er glat. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på bordet. Del den i klumper à ca. 80-90 g og form
dem til boller.
Lad boller efterhæve lunt og tildækket til næsten dobbelt størrelse på bageplader.

Pensles med æg pisket med et nip salt, inden de bages.

image_print

Køb produkterne