Grød hele dagen
Ingredienser
Rød Helved:
- 125 g Rød Helved
- 750-800 g vand, et nip salt
Hvid Helved:
- 125 g Hvid Helved
- 850-900 g vand, et nip salt
Fremgangsmåde
Kog grøden op med den mængde vand der er angivet på posen, lad den simre i 5 min. og tilsæt så f.eks. tørrede frugter (min. 50 g) efter eget ønske. Fjern grøden fra varmen, pak den ind i et viskestykke og lad den trække i 8-10 min. Herefter er grøden klar (til eventuel videre tilberedning) – og du har sparet på CO2’en 🙂
Du kan også sætte din grød i blød natten over, inden du koger den færdig næste dag. Det giver dig en lidt mere “smooth” grød og smager af mere!
2 forslag til topping fra bogen “Perler fra Skærtoft Mølle”:
Kokos og friske bær:
Rist 25 g kokosmel på en tør pande. Lad det køle af. Del friske bær i mundrette bidder, læg dem på grøden og drys ristet kokosmel over. Dryp med lidt flydende honning eller ahornsirup.
Honning, nødder og blåbær:
Kom 4 spsk. honning på en lille pande og bring den i kog. Vend 100 g hasselnødder i den flydende honning i et par minutter. Hæld nøddeblandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Skil nødderne ad hvis de klistrer for meget sammen.
Servér grøden i varme tallerkener med honningnødderne og 125 g friske blåbær på toppen.