Æblegrød

- som den blev serveret til Food Festival 2017 i Augustenborg

150 g Rød Helved (ca. 4 dl)
3 dl kraftig, ufiltreret æblemost
2 dl vand

Bland grynene med æblemost og vand i en beholder. Læg låg på og lad blandingen trække på køl natten over. 
Næste morgen koges grøden op, simrer et par minutter, og trækker indtil konsistensen er, som du ønsker den. Tilsæt mere vand hvis du synes, grøden er for tyk. Rør den færdige grød luftig og smag den til med lidt salt/flydende honning inden serveringen.

Topping/tilbehør:
Græsk yoghurt og lidt ristet (knase)müsli eller græsk yoghurt, ristede nødder, friske bær og evt. flydende honning eller ahornsirup


Version med rug-, byg- og havregryn:
50 g havregryn
50 g ruggryn, valsede
50 g byggryn, valsede
6 dl vand

Samme fremgangsmåde som beskrevet længere oppe.