Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

100 % fuldkorn! - og masser af Rød Helved :-)

De alsiske knækbrud er en del af verdenspremieren på dokumentaren "Seeds of Time" til CPH:DOX.
Læs mere om den fantastiske film her.
 
 

ALSISKE KNÆKBRUD

Start med at blande 170 g Rød Helved, 50 g valsede ruggryn, 15 g øko.gær og 300 g koldt vand. Lad blandingen trække ca. 30 min. Har du tid, kan du med fordel lade blandingen stå natten over. I så fald tilsættes gæren først 30 min. inden dejen røres sammen næste dag.

Tænd ovnen på 200 grader (180-190, varmluft).

Nu tilsættes 100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel (kan erstattes af 100 g stenkværnet fuldkornsrugmel), 50 g olie og 6 g salt og dejen røres grundigt sammen. Har du lyst, kan du også tilsætte 2 spsk hakket timian eller 100 g blandede hørfrø, solsikke- og græskarkerner. Har du tid, kan du med fordel lade dejen hæve 1 time inden du fortsætter som beskrevet:

Del dejen i 3 lige store klumper og rul hver klump ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal rulles ud til maks. 2 mm tykkelse. Træk så forsigtigt det øverste papir af og skær dejfladen i strimler eller stykker efter ønske. Har du lyst kan du drysse dejen med f.eks. chili, sesamfrø eller fuldkornsrugmel, inden du sætter den i ovnen.

Bag dine knækbrud i ca. 15-22 min – eller til de er sprøde. Bagetiden vil variere alt efter tykkelse og størrelse på dejfladen.

Afkøles på en bagerist, brækkes i stykker og opbevares i en lufttæt beholder.

GOD FORNØJELSE!
Hahnemann’s køkken & Skærtoft Mølle


DEN SPRØDE SNACK - variation med kagemel
(samme fremgangsmåde :-))

220 g RødHelved blandes med 15 g frisk gær og 300 g koldt vand. Lad hvile i min. 30 min.

Tilsæt derefter 120 g kagemel, 6 g salt, 50 g olie og 100 g blandede sesam-birkes-majsgryn-græskarkerner.

Del dejklumpen (den er ikke massiv, men let blød) i 3 og rul hver klump ud mellem to stykker bagepapir til ca. 1 mm tykkelse. Træk det øverste bagepapir af og bag dine knækbrud (2 plader ad gangen) ved 180 grader, varmluft, i ca. 18-20 min. ELLER til de er gyldne og "hårde".

Afkøles på rist. Opbevares i lufttæt beholder.
God fornøjelse!!