Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

Dag 2: gode på risteren - med smør og...pålægschokolade :-) 

 
 

ALSISKE FESTBOLLER

32 stk
Velegnet til æltning i hånden eller røremaskine

Dej
250 g vand
250 g sødmælk
4 æg (de små fra Änglemark)
150 g tempereret smør i tern
100 g lyst rørsukker
10 g salt
25 g gær 
1000 g fint sigtet Ølandshvedemel (evt 50/50 med spelt)

1 æg til pensling

Start med at samle og afveje din ingredienser.

Røremaskine
Hæld væsken (lun - ikke varm) og æggene i røreskålen. Opløs gæren heri. Tilsæt melet og kør dejen sammen. Tilsæt smør, salt og sukker og ælt dejen til den er blank og smidig.

Håndæltning
Gæren smuldres i melet. Dernæst smuldres smørret i melet og salt og sukker blandes i. Tilsæt væsken (lunt) og bland og ælt dejen til den er blank og smidig. Når den er færdigæltet er den som satin :-)

Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. 

Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. TIP: du får det bedste resultet ved at bage en plade ad gangen på almindelig varme (200 grader), men har du travlt kan to plader ved varmluft også gå an....

Skrab dejen ud på et let meldrysset bord. Fold den til en pølse, del den på midten og derefter midt igennem hver halvdel på langs. Del de 4 strimler i 8 stykker - i alt 32. Form stykkerne til boller. Sæt dem på bageplader beklædt med bagepair og lad dem efterhæve under klæde til næsten dobbelt størrelse.  

Slå ægget ud i et glas, pisk det sammen med et nip salt og lad det stå og temperere.

Når bollerne er klar, pensles de med æg og sættes straks i den gennemvarme ovn.  Bag bollerne i 10 min, vend så pladerne 180 grader og bag videre i yderligere ca. 6-8 min. til bollerne er smukt gyldne. Afkøles på rist.

Opbevares - når de er kolde - i plasticpose. Fryseegnede. Velbekomme!